о нама

Ми смо

неформална група експерата из Србије, региона и Европе. Обухватамо различите области права информационо-комуникационих технологија. Наша мишљења и ставови се могу разликовати. Делимо независност у раду, стручност у приступу темама о којима пишемо и тежњу за унапређењем права ИКТ.

Ми хоћемо

да изградимо српску мрежу правника специјализованих за ИКТ, да допринесемо поштовању људских права у овој области, да поделимо своје знање и искуство, да допринесемо усклађивању српског правног система са правом ЕУ и да подигнемо свест о значају права ИКТ за модерно информационо друштво.

Нудимо

информације о праву ИКТ, публицитет сарадницима и њиховим организацијама, анализу српског, европског и међународног законодавства, практичне савете за примену права ИКТ, предлоге за унапређење заштите људских права у области ИКТ...

оснивачи

Експерт за приватност и заштиту података о личности, Правни саветник ИНТЕРПОЛ-а, Експерт-евалуатор Европске комисије, Мастер права ЕУ, аутор књиге ”Заштита приватности на Интернету и Савет Европе”,  Privacy by Design Ambassador.

googleplus linkedin twitter

Истраживач у оквиру ЛАСТ-ЈД ЕМ програма (Law, Science and Technology PhD), члан Програмског савета Друштва судија Србије и мастер права Европских Интеграција.

linkedin

сарадници

Експерт за онлајн коцкање, докторски кандидат ЛАСТ-ЈД ЕМ студија, мастер правних и мастер економских наука.

googleplus linkedin

Директор Агенције за информационо друштво Републике Српске, дипломирани правник, дипломирани инжењер рачунарства, магистар пословно-правних наука. Заинтересован за правне аспекте ИКТ-а. Идејни творац више закона из области развоја информационог друштва у РС.

facebook linkedin skype twitter

Самостални адвокат са праксом усмереном на породично и облигационо право и интересовањем за међународну судску праксу у области права ИКТ.

facebook googleplus linkedin

Саветник за питања унутрашњег тржишта при Канцеларији за Европске интеграције Владе Републике Србије.  Члан Преговачке групе за информационо друштво и медије. Области: е-трговина, е-банкарство, регулаторна политика и стратешко одлучивање у области телекомуникација.

linkedin twitter

Адвокат специјализован за право интелектуалне својине, нелојалну конкуренцију и привредно право. Сарадник канцеларије Живко Мијатовић & Партнери.

linkedin

Милан Војводић

Дипломирани правник са фокусом на информациону безбедност. Ради у Министарству трговине, туризма и телекомуникација - Сектор за информационо друштво. Био члан делегације Р. Србије на скринингу у оквиру ПГ 10 - Информационо друштво и медији.

Сарадник у Адвокатској канцеларији Живковић Самарџић, члан радне групе за израду Нацрта закона о оглашавању, члан правног тима АНЕМ-а и екстерни консултант SHARE DEFENSE.

linkedin

Сава Павловић

Адвокатски приправник у адвокатској канцеларији Живковић Самарџић, са праксом у областима права телекомуникација, медијског права, права оглашавања и права конкуренције.

Експерт за правну регулацију електронских медија. Виши правни саветник при Регулаторном телу за електронске медије (раније РРА). Члан неколико радних група за израду закона и подзаконских аката из области. Члан Преговарачке групе 10 – информационо друштво и медији.

Дипломирани правник фокусиран на судску праксу у области ИКТ. Носилац сертификата „Специфичности вештачења у области информационих технологија“. Запослен у Редакцији ЈП Службени гласник, задужен за вођење и ажурирање Правно-информационог система Републике Србије.

linkedin

Tamara-Momirov

Студент мастер студија на Duke Law School, носилац Judy Horowitz стипендије, и волонтер у канцеларији Повереника.

linkedin

Секретар Радне групе за израду Нацрта Закона о заштити података о личности при Министарству правде Републике Србије. Консултант Multi Donor Trust Fund-а. Мастер права.

linkedin

Милорад Дебељачки

Стефан Лакићевић

Мастер права интелектуалне својине и адвокат усмерен на право информационих технологија, право конкуренције, право професионалног спорта, право индустрије забаве као и изградња бренд идентитета са нагласком на праву интелектуалне својине.

twitter

Aдвокат чија је пракса усмерена на права интелектуалне својине и нелојалну конкуренцију и искуством у области жиговног права, домена, пословне тајне и заштите потрошача. Арбитар Комисије за решавање спорова поводом регистрације националних интернет домена при Привредној комори Србије.

linkedin

Vladimir-Marenovic-PravoIKT

Виктор Живојиновић

Виктор Живојиновић

Дипломирани правник запослен у Канцеларији за младе и сарадњу са удружењима. Члан скупштине Савеза слепих Београда. Специјалност: права особа са инвалидитетом, регулација асистивних информационо-комуникационих технологија.

facebook twitter

асистенти

Тамара Митровић

Тамара Митровић

Асистент редакције ПравоИКТ. Задужена за квалитет текстова, друштвене мреже и односе са медијима. Студент Филолошког факултета Универзитета у Београду

facebook twitter

Поседујете знање из области права информационо-комуникационих технологија и спремни сте да га поделите са другима?

Желите да ваши текстови буду доступни људима којима ће заиста бити од користи?

Придружите нам се и постаните ПравоИКТ сарадник!