Net Futures 2015

Net Futures 2015 конференција

Експерт за приватност и заштиту података о личности, Правни саветник за приватност при ИНТЕРПОЛ-у, Експерт-евалуатор Европске комисије, Мастер права ЕУ, аутор књиге ”Заштита приватности на Интернету и Савет Европе”,  Privacy by Design Ambassador.

  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

Европска комисија од 25. до 26. марта 2015. године у Бриселу организује конференцију Net Futures 2015.

Net Futures 2015 је наследник раније конференције Future Internet Assembly (FIA), која је била организована једанаест пута узастопно. Инспирисана овим претходним догађајима, конференција Net Futures 2015 се фокусира на трансферзална питања будућности Интернета као што су Интернет ствари, технологије отвореног кода, рачунарство у облаку, паметни градови, алтернативни модели решавања спорова и стартап компаније.

Полазећи од ових кључних инфраструктура и технологија, као и социјалних питања која их прате, конференција Net Futures 2015 ставља акценат на развој економског и индустријског потенијала.

Право место за све који су заинтересовани за будућност технолошког развоја, иновације и истраживачку делатност у области ИКТ, конференција Net Futures 2015 истовремено истражује нове пословне могућности. Умрежавање и јачање сарадње међу различитим индустријским и академским партнерима је управо једано од циљева конференције.

Структура конференције Net Futures 2015 се заснива на три целине, инспирисане фазама животног циклуса идеје:

  • истраживање и иновације,
  • технолоша изводљивост и
  • лансирање на тржиште.

Поред пленарних расправа и округлих столова, програм конференције Net Futures 2015 обухвата радионице организоване у оквиру једне од ове три целине. Исто тако, догађај укључује и представљање најновијих достигнућа Европских истраживачких пројеката (енг. European Research Projects). Исто тако, интернет презентација конференције садржи листу врло интересантних учесника.

Званичне објаве конференције Net Futures 2015 се могу пратити путем Твитера, а за преглед свих постова користите таг #netfutures15.


Објављено

у

од