Европска конференција о коцкању

Европска конференција о коцкању

Експерт за онлајн коцкање, докторски кандидат ЛАСТ-ЈД ЕМ студија, мастер права и мастер економије

  • googleplus
  • linkedin

У периоду од 9. до 12. септембра у Хелсинкију је одржана десета редовна Европска конференција о коцкању у организацији Европског удружења за студије о коцкању.

Око 300 научних истраживача, представника регулаторних тела, невладиног сектора, јавних установа и индустрије из 37 држава присуствовало је конференцији. 85 радова је представљено, као и 20 постера.

Конференција је имала интердисциплинарни карактер. Научни радови, достигнућа, као и ставови из области психологије, политике, права и ИКТ-а представљени су кроз пленарне и паралелане сесије.

Пре конференције, одржана су уводна предвања. Велику пажњу привукло је предвање професора психологије Марка Грифита са Универзитета у Нотингему, који је у сарадњи са консултанском кућом Нектон израдио систем за превенцију проблема коцкања. Наиме путем анализе велике количине података (Big Data) систем прати понашање коцкара у онлајн окружењу и идентификује потенцијал за настанак компулзивног коцкања. Након идентификације, систем може да упозори коцкара о проблематичном понашању или да му евентуално ускрати могућност даљег коцкања.

Наредна конференција одржава се септембра 2016. године.


Објављено

у

,

од