ПравоИКТ Шампион Дана заштите података о личности

ПравоИКТ Шампион Дана заштите података о личности

Експерт за приватност и заштиту података о личности, Правни саветник за приватност при ИНТЕРПОЛ-у, Експерт-евалуатор Европске комисије, Мастер права ЕУ, аутор књиге ”Заштита приватности на Интернету и Савет Европе”,  Privacy by Design Ambassador.

  • googleplus
  • linkedin
  • twitter

ПравоИКТ уврштено у листу ”Шампиона Дана заштите података о личности”.

Као презентација која има за циљ промоцију права на приватност и заштиту података о личности, ПравоИКТ је препознато од стране америчке Алијансе за сајбер сигурност (National Cyber Security Aliance), организације чији је циљ едукација и промоција безбедне употребе Интернета.

Путем свог сајта StaySafeOnline.org, ова организација промовише Дан заштите података о личности, који се прославља 28. јануара ове године.

Шампиони Дана заштите приватности су ексклузивна и растућа група организација која укључује како мултинационалне компаније тако и мала предузећа, државне органе, невладине организације, и академске институције.

Улога Шампиона је промовисање Дана заштите података о личности на начин који сматрају најприкладнијим. Најчешће се ради о едукативним активностима односно радионицама, семинарима, онлајн предавањима и слично, усмереним ка грађанима, деци или запосленима.

ПравоИКТ промовише Дан заштите приватности путем свог сајта и друштвених мрежа. У оквиру прославе, планирано је и отварање посебне странице на нашем сајту посвећене нашим штампаним и дигиталним издањима.

Постати Шампион Дана заштите података о личности је начин на који и ваша организација може показати своју посвећеност заштити приватности и података о личности. За ово није неопходна никаква финансијска подршка, иако постоји могућност спонзорисања.

Прикључите нам се на Твитеру: @PravoIKT #DanZastitePodataka


Објављено

у

од