Европска конференција о коцкању

Европска конференција о коцкању

Европска конференција о коцкању 720 380 Душан Павловић, LL.M. M.Econ.

У периоду од 9. до 12. септембра у Хелсинкију је одржана десета редовна Европска конференција о коцкању у организацији Европског удружења за студије о коцкању.

Око 300 научних истраживача, представника регулаторних тела, невладиног сектора, јавних установа и индустрије из 37 држава присуствовало је конференцији. 85 радова је представљено, као и 20 постера.

Конференција је имала интердисциплинарни карактер. Научни радови, достигнућа, као и ставови из области психологије, политике, права и ИКТ-а представљени су кроз пленарне и паралелане сесије.

Пре конференције, одржана су уводна предвања. Велику пажњу привукло је предвање професора психологије Марка Грифита са Универзитета у Нотингему, који је у сарадњи са консултанском кућом Нектон израдио систем за превенцију проблема коцкања. Наиме путем анализе велике количине података (Big Data) систем прати понашање коцкара у онлајн окружењу и идентификује потенцијал за настанак компулзивног коцкања. Након идентификације, систем може да упозори коцкара о проблематичном понашању или да му евентуално ускрати могућност даљег коцкања.

Наредна конференција одржава се септембра 2016. године.

Душан Павловић, LL.M. M.Econ.

Душан Павловић, LL.M. M.Econ.

Експерт за онлајн коцкање, докторски кандидат ЛАСТ-ЈД ЕМ студија, мастер права и мастер економије

All stories by:Душан Павловић, LL.M. M.Econ.