o prezentaciji

PravoIKT: Serbian ICT Law Resource je inicijativa grupe nezavisnih eksperata iz Srbije i Evrope posvećena razvoju i popularizaciji prava informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji.

o nama

PravoIKT je neformalna grupa stručnjaka iz različitih oblasti sa zajedničkim interesovanjem za teme kao što su privatnost, zaštita podataka o ličnosti, računarstvo u oblaku, e-trgovina, Internet stvari...

saradnja

Svi koji žele pišu za PravoIKT, budu prepoznati kao specijalisti za ovu oblast i promovišu organizaciju za koju rade, mogu da nam se pridruže, postanu saradnici i podele svoje znanje, iskustvo i mišljenja.

Privatnost i računarstvo u oblaku: promena paradigme

Računarstvo u oblaku menja način na koji koristimo informacije. Servisi zasnovani na ovoj tehnologiji brišu granice između personalnih uređaja i Interneta. Koje su pravne posledice obrade podataka na udaljenim serverima? U kom su odnosu pravo na privatnost i računarstvo u oblaku?

Kako funkcioniše bitkoin

Čije su moje Instagram fotografije?

Kraj sporazuma o transferu podataka

Direktiva o elektronskoj trgovini EU

publikacije

Pisana lako razumljivim jezikom, naša štampana i elektronska izdanja su osmišljena tako da vam u okviru usko specijalizovane oblasti pruže maksimum korisnih informacija.

pretraga sadržaja

PravoIKT: Bilten

bilten

Nemate vremena da čitate na sajtu? Prijavite se na PravoIKT bilten i redovno primajte najnovije tekstove elektronskom poštom.

novosti

Saznajte šta pišu drugi. Pregledajte naslove tekstova objavljenih na sajtovima državnih organa, evropskih institucija, i više! Čitajte komentare naših autora o aktuelnostima iz oblasti prava IKT.