Месец: септембар 2016.

  • Х2020 – како пронаћи прави позив

    Х2020 – како пронаћи прави позив

    Овај текст пружа основне информације о проналажењу одговарајућих јавних позива за учествовање у оквиру програма Хоризонт2020.

  • Амерички Закон о ауторском праву у дигиталној ери – ДМЦА

    Амерички Закон о ауторском праву у дигиталној ери – ДМЦА

    Амерички Закон о ауторском праву у дигиталној ери – ДМЦА је закон којим су постављени темељи заштите ауторског права на Интернету, а његове најзначајније карактеристике су тејкдаун нотис (Тakedown notice), односно захтев за уклањање спорног материјала, као и одређена врста имунитета, тј. могућности да ОСП (online service providers) не буду аутоматски одговорни за повреде ауторског права.

  • Нацрт закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању

    Нацрт закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању

    Електронски документ, електронска идентификација и услуге од поверења су од суштинског значаја у модерном електронском пословању. Министарство трговине, туризма и телекомуникација започело је јавну расправу о Нацрту закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању, која траје од 7. до 30. септембра 2016. године. Овај закон ће заменити постојеће законе о електронском потпису и електронском документу и регулисати материју у складу са решењима из Уредбе ЕУ о електронској идентификацији и услугама од поверења у електронским трансакцијама, којом је престала да важи Директива о електронском потпису из 1999. године.