Net Futures 2015 konferencija

Net Futures 2015

Evropska komisija od 25. do 26. marta 2015. godine u Briselu organizuje konferenciju Net Futures 2015.

Net Futures 2015 je naslednik ranije konferencije Future Internet Assembly (FIA), koja je bila organizovana jedanaest puta uzastopno. Inspirisana ovim prethodnim događajima, konferencija Net Futures 2015 se fokusira na transferzalna pitanja budućnosti Interneta kao što su Internet stvari, tehnologije otvorenog koda, računarstvo u oblaku, pametni gradovi, alternativni modeli rešavanja sporova i startap kompanije.

Polazeći od ovih ključnih infrastruktura i tehnologija, kao i socijalnih pitanja koja ih prate, konferencija Net Futures 2015 stavlja akcenat na razvoj ekonomskog i industrijskog potenijala.

Pravo mesto za sve koji su zainteresovani za budućnost tehnološkog razvoja, inovacije i istraživačku delatnost u oblasti IKT, konferencija Net Futures 2015 istovremeno istražuje nove poslovne mogućnosti. Umrežavanje i jačanje saradnje među različitim industrijskim i akademskim partnerima je upravo jedano od ciljeva konferencije.

Struktura konferencije Net Futures 2015 se zasniva na tri celine, inspirisane fazama životnog ciklusa ideje:

  • istraživanje i inovacije,
  • tehnološa izvodljivost i
  • lansiranje na tržište.

Pored plenarnih rasprava i okruglih stolova, program konferencije Net Futures 2015 obuhvata radionice organizovane u okviru jedne od ove tri celine. Isto tako, događaj uključuje i predstavljanje najnovijih dostignuća Evropskih istraživačkih projekata (eng. European Research Projects). Isto tako, internet prezentacija konferencije sadrži listu vrlo interesantnih učesnika.

Zvanične objave konferencije Net Futures 2015 se mogu pratiti putem Tvitera, a za pregled svih postova koristite tag #netfutures15.

Đorđe Đokić, LL.M.

Ekspert za privatnost i zaštitu podataka o ličnosti, Pravni savetnik za privatnost pri INTERPOL-u, Ekspert-evaluator Evropske komisije, Master prava EU, autor knjige ”Zaštita privatnosti na Internetu i Savet Evrope”,  Privacy by Design Ambassador.

  • googleplus
  • linkedin
  • twitter